BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

13 Ocak 2011 Perşembe

Kafanı DELİCE Fikirlere Tak!



Geçtiğimiz hafta benim de yakın arkadaşım, şapka tasarımcısı Derya DELİCE ile keyifli bir çekim gerçekleştirdik.Birbirinden eğlenceli şapkalarına güle oynaya verdiğim pozları görebiliyorsunuz. Onun şapkalarını giyince insan böyle oluyor işte,ruhunu hissediyorsunuz tasarımların sanki...

Şapka tasarımında 2007'den beri başlayan macerasında bir çok başarıya imza atan Derya DELİCE ile yeni projeleri ve yapmak istedikleri üzerine de birazcık lafladık. Bu ay ki Marie Claire dergisi de dahil olmak üzere bugüne kadar bir çok moda dergisinde şapkalarına sıklıkla rastladığımız Derya DELİCE şu sıralar modacı Özlem Süer ile çalışmalarına devam ediyor.Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim, 2009 yılında uluslarası bir tasarım yarışması olan, "The Hat Designer Of The Year" dan dünyanın en iyi 12 şapka tasarımcısı olarak döndü. Yine bunların dışında İzmir’de ve Çeşme’de birer tane olmak üzere İstanbul Galata’da da bir butikte şapkalarına rastlamak mümkün.




Çalışmalarında daha çok eğitimini de aldığı tiyatronun getirdiği bir ilhamla grotesk ve eğlencenin ruhunu yakalayan Delice, bu tarzın bir sınırının olamayacağı ve her daim size bir fikir verebileceği inancında.



Çünkü böylece büyük düşünüyorsunuz ve “saçma” kavramını ortadan kaldırıyorsunuz,çünkü saçmayı bizzat kafanıza giyiyorsunuz..



2011 yılından itibaren daha kişiye özel çalışmalar hedefleyen ve bunu günlük hayatta da rahatlıkla kullanılabilecek tasarımlarla ortaya çıkarmak isteyen tasarımcı,kasket tipi ve taçlı giyilebilen modellerden sonra, bantlı modellerle ürettiği şapka ve saç aksesuarlarının kullanışlılığını göstermeyi hedefliyor (gerçekten çok rahatlar.)




Derya DELİCE ve birbirinden eğlenceli çalışmalarına ulaşmak için buradan ; www.deryadelice.com
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=656720858

Bir an evvel bir DELİCE tasarımı taşımak istiyorum diyenler için sanatçıya bu adreslerden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Bizim tavsiyemiz; Kaçırmayın,bir anda bitiveriyorlar…





Sanatçıya yaratıcılığının hiç azalmadığı ve ilhamının peşinden gideceği bir ömür diliyoruz.

3 yorum: